Ga naar Content
Noord-Holland

Ouderenpartij Noord-Holland wil extra asfalt voor tractoren

19 juli 2017, 19.00 uur
Door: · Foto: Shutterstock

NOORD-HOLLAND Als het aan de Ouderenpartij Noord-Holland ligt, worden parallelwegen van Noord-Hollandse provinciale wegen uitgebreid met passeerstroken voor landbouwverkeer als tractoren. Het voorstel moet de veiligheid van het langzamere verkeer waarborgen.

Dat meldt NH Nieuws' mediapartner Medemblik Actueel vandaag. Omdat landbouwverkeer vaak geen gebruik mag maken van de provinciale wegen, zijn boeren meestal aangewezen op de parallelwegen waar ook (brom)fietsers rijden. 

De Ouderenpartij stelt dat het snelheidsverschil tussen fietsers en landbouwvoertuigen zo groot is, dat dit voor gevaarlijke situaties zorgt. Zo belanden fietsers regelmatig in de berm als ze worden ingehaald door een tractor. 

Vrijliggende fietspaden
Naast passeerstroken op alle wegen waar het probleem speelt, wil de partij ook dat gemeentelijke wegen waar landbouwverkeer rijdt worden uitgebreid met vrijliggende fietspaden en provinciale en gemeentelijke wegen worden verbreed. 

De partij vermoedt dat niet alle gemeenten de kosten voor deze aanpassingen kunnen ophoesten, en doet daarom een beroep op de provincie.