Ga naar Content
Noord-Holland

Dode en zwaargewonde gevonden in ontruimde flat Diemen

19 juli 2017, 13.08 uur · Aangepast 19 juli 2017, 14.18 uur
Door: · Foto: Sam Hagens

DIEMEN De politie heeft bij nader onderzoek in de flat aan de Rode Kruislaan in Diemen een dode en zwaargewonde gevonden. Er brak vannacht brand uit in een benedenwoning van het gebouw.

De studentenflat werd daarna ontruimd en drie gewonden werden naar het ziekenhuis gebracht, waarna de rust even leek wedergekeerd. Maar rond 8.00 uur werd er een traumahelikopter opgeroepen en om 8.30 uur kwam er nog een bewoonster in nachtjapon naar buiten. Zij zat onder het zwarte roet.

De woningen werden daarom nog eens nagelopen. Gewapend met een stormram trokken agenten en brandweerlieden de flat in en even later kwam de forensische recherche ter plekke. 

Lees ook: Politie en brandweer met stormram ontruimde flat in

In de loop van de ochtend werd er in het gebouw alsnog een dode gevonden op de elfde verdieping. Het is nog niet met zekerheid te zeggen of de dode is omgekomen door de (gevolgen van) brand.

Het gebouw is officieel een studentenflat, maar er wonen ook veel niet-studenten in het gebouw.

Politie zoekt getuigen
De politie houdt rekening met mogelijke brandstichting en vraagt mensen die iets gehoord of gezien hebben, of die informatie hebben over de brand, zich te melden via 0900-8844.