Ga naar Content
Noord-Holland

Nepagenten plunderen huizen met laffe babbeltrucs in het Gooi

18 juli 2017, 16.42 uur · Aangepast 18 juli 2017, 16.52 uur
Door: · Foto: Shutterstock

HILVERSUM De politie in het Gooi waarschuwt inwoners voor een laffe babbeltruc die afgelopen week minimaal vijf keer is toegepast in onder andere Blaricum, Huizen en Hilversum. Daar deden mannen zich voor als agenten, om zo bij bewoners thuis de huisraad te plunderen.

In Blaricum wordt vrijdag rond 10.15 uur door een man aangebeld bij een woning op de Huizerweg. Hij vertelt tegen de bewoner dat hij agent is en dat er net twee mensen zijn aangehouden voor een woninginbraak en vraagt of hij in het huis mag kijken.

Op het moment dat de bewoner instemt, komt er nog een man aanlopen. Het duo wil weten waar de bewoner zijn sieraden bewaart. Gelukkig vertrouwt deze het niet, waardoor de mannen onverrichter zake het huis verlaten. Drie kwartier later stuurt een oudere man op de Torenlaan twee mannen met eenzelfde verhaal ook weg.

Het gaat hier om twee blanke mannen. Een van hen is ongeveer 50 jaar, 1.85 meter lang, heeft een volle bos grijs haar en heeft een normaal postuur. Zijn handlanger is ongeveer 45 jaar, 1.80 meter, heeft kort blond haar en een dik rond hoofd.

Lees ook: Oudere vrouw op slinkse wijze bestolen van duizenden euro's: "Ze was helemaal in de war"

Ook in Huizen weten twee mannen met dezelfde babbeltruc rond 10.30 uur een woning aan de Wildvang binnen te komen. Terwijl een van de twee de bewoonster afleidt, weet de ander sieraden uit het huis mee te nemen. Hier gaat het om twee blanke mannen. 

Hilversum
Wat later op de dag proberen rond 12.45 uur twee mannen van ongeveer 50 jaar binnen te komen met de agententruc bij een huis aan de Hendrick de Keyserlaan. De twee zeggen dat er een raam openstaat, maar de bewoner laat het duo niet binnen.

Drie kwartier later slaan de criminelen wel hun slag aan de Erfgooierstraat: een oudere vrouw gelooft dat de mannen agenten zijn en laat zich overhalen om haar geld op te nemen en dat af te staan aan de dieven. Daarna laten ze haar achter op de Hoge Naarderweg.

Onderzoek
De recherche heeft de zaak inmiddels in onderzoek en vraagt mensen die iets hebben gezien of mogelijk camerabeelden hebben zich te melden.