Politiehond Denzel niet vies van modder en grijpt inbreker

AMSTERDAM - Een inbreker die z'n slag wilde slaan bij een winkel op station Duivendrecht, is dankzij de inzet van een politiehond aangehouden. De man was gevlucht door het water en werd even later in zijn drijfnatte kleding bij de kladden gegrepen door politiehond Denzel.

Dat schrijft de Amsterdamse politie op Facebook. De agenten kregen deze week een melding over vier inbrekers die bij het station met mokers een winkel waren binnengegaan. Twee agenten gingen er snel op af en zagen al gauw een van de inbrekers staan. "Helemaal bezweet en buiten adem", valt in het bericht te lezen.

"Yes, Denzel zit goed"
De agenten begrijpen dan dat de andere inbrekers zijn gevlucht via de struiken en besluiten Denzel aan het werk te zetten. Die stuurt de agenten meteen in de richting van het water. De agent schijnt met een zaklantaarn naar de overkant van het water. "Hij ziet dikke moddersporen naar een binnentuin lopen. Yes, Denzel zit goed!"

De politiemannen volgen het spoor door de donkere binnentuin. De hond stopt bij een groot hek en begint hard te blaffen. Dan zien de agenten natte voetsporen op het dak van een tuinhuisje en klimmen erop. Vanaf het dak schijnt een van de agenten met zijn zaklamp de binnentuin in. Plotseling horen ze iemand roepen: "Niet de hond, niet de hond. Ik zit hier!"

De agent bekent in het Facebookbericht dat hij erom moet lachen: "Hij was drijfnat en helemaal zwart van de modder. Denzel heeft zijn werk weer uitstekend gedaan."

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o.
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws