Slotervaartziekenhuis zonder water door gesprongen waterleiding: afspraken patiënten afgezegd

AMSTERDAM - (AT5) Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam zit zonder stromend water door een gesprongen hoofdwaterleiding. Een deel van de afspraken met patiënten zijn voor de ochtend afgezegd, meldt een woordvoerder van het ziekenhuis.

Een crisisteam van het ziekenhuis is vanochtend bijeen geroepen om de grootte van het probleem te inventariseren. "Op dit moment hebben we geen drinkwater en kunnen toilet niet worden doorgespoeld', meldt het ziekenhuis. 'Door de problematiek kunnen we een aantal ochtendprogramma's niet draaien."

De problemen ontstonden rond 06.00 uur vanochtend. Waternet is ingeschakeld om de problemen te verhelpen. De geknapte waterleiding bevindt zich op het terrein van het ziekenhuis.

Het ziekenhuis heeft water laten aanrukken om patiënten van drinkwater te kunnen voorzien. Een woordvoerder meldde rond 08.15 uur dat verwacht wordt dat de waterdruk snel zal worden hersteld.

Update
Een woordvoerder meldt rond 10.00 uur dat het ziekenhuis weer stromend water heeft. "De operatiekamers worden weer opgestart. We verwachten rond 11.00 uur weer in bedrijf te zijn." Patiënten die vanochtend niet in het ziekenhuis terecht konden, worden op korte termijn behandeld.

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o.
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws