'Riedewald bijna rond met Crystal Palace'

AMSTERDAM - De overgang van Jaïro Riedwald naar Crystal Palace wordt vandaag afgerond. Dat meldt De Telegraaf.

Ajax ontvangt naar verluidt negen miljoen euro voor de linksbenige verdediger. Riedewald debuteerde in het eerste van Ajax onder De Boer, maar kwam onder Peter Bosz voornamelijk op de bank te zitten.

Ajax is al op zoek naar een linksbenige verdediger, want de club heeft nu alleen Daley Sinkgraven en eventueel Nick Viergever voor die positie. De naam van AZ-speler Ridgeniano Haps wordt al een tijdje genoemd als mogelijke linksback.

Dijks niet naar Birmingham
Ajax heeft ook nog Mitchell Dijks voor die positie, maar die mag uitkijken naar een nieuwe club. De 24-jarige verdediger werd het afgelopen half jaar verhuurd aan Norwich City en deed het daar naar tevredenheid. Birmingham City meldde zich voor de linksback en was bereid drie miljoen euro te betalen. Ajax ging daarmee akkoord, maar de eisen van de speler waren te club te gortig, zodat die transfer afketste.

Opvolging Kenny Tete
Ajax volgt inmiddels ook de 21-jarige Colombiaan Luis Manuel Orejuela voor de rechtsbackpositie. Daar moet een opvolger komen voor de vertrokken Kenny Tete. de club wil eerst kijken hoe Jong-Ajax-spelers Deyovaisio Zeefuik en Navajo Bakboord het op die positie doen. Die twee zijn in de voorbereiding reserve-back achter Joël Veltman.

Meer over dit onderwerp:
Ajax Amsterdam e.o. voetbal jaïro riedewald
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws