Zestien finalisten strijden om titel beste schapendrijver

HOOGWOUD - Heel Hoogwoud stond vandaag op scherp, want de finale van het WK Schapendrijven vond daar plaats. Zestien finalisten streden om de titel, onder wie ook de Nederlander Serge van der Zweep. Met een geschatte 15.000 bezoekers, bracht dat in Hoogwoud heel wat teweeg.

Het WK begon afgelopen woensdag en het zette Hoogwoud in ieder geval op de kaart. "Je ziet van alles gebeuren. Mensen stappen op de fiets om helemaal hiernaartoe te komen", zegt een toeschouwer.

Lees ook: Naardense fan WK schapendrijven heeft dag van haar leven: "Alles is interessant"

Anders dan de voorgaande dagen hadden de finalisten een grote uitdaging: ze moesten dit keer niet vijf, maar twintig schapen zien te managen. "De spanning is om te snijden. En we hebben maar één Nederlander, dus we moeten heel hard duimen. Ook zitten er wat bokkige schapen tussen, dus hij moet heel hard z'n best doen", aldus een toeschouwer.

Lees ook: Hoogwoud geniet van drukbezocht WK Schapendrijven: "Wc's wat extra boenen"

De winnaar van het WK werd Jaran Knive uit Noorwegen. Hij mocht met een prijzenpot van drieduizend pond naar huis. De volledige uitslag is te vinden op de website van het WK Schapendrijven. Serge van der Zweep werd uiteindelijk derde.

Meer over dit onderwerp:
West-Friesland wk hoogwoud schapendrijven
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws