Nieuwe start voor Volendam-speler Dylan Mertens

OUD-GASTEL - Met een doelpunt tegen NAC Breda en de assist waaruit FC Volendam een penalty kreeg, liet Dylan Mertens zien dat hij helemaal terug is. De middenvelder scheurde vorig jaar in de voorbereiding zijn voorste kruisband af en maakt een nieuwe start.

Deze week wordt Mertens 22 jaar. Het afgelopen jaar was er een waarin hij ontelbare uren stak in zijn revalidatie. Makkelijk ging dat niet. Hij zocht steun bij zijn vriendin, familie en de fysiotherapeut bij het vinden van de weg omhoog. "Je hebt altijd kleine terugvalletjes. Dat de knie pijn doet en dat je denkt: zou dat wel weggaan? Het vraagt veel geduld en doorzettingsvermogen."

Nieuwe start
Mertens speelde twee keer één helft in de oefenduels tegen ACV Assen en Spartanen. Zaterdag maakte hij indruk in het half uur dat hij tegen NAC meedeed. "Dit is een nieuwe start. Ik moet mijn voeten laten spreken. Het voelt allemaal goed, ik ben er sterker uitgekomen", zegt de geboren Amsterdammer die in het seizoen '15/'16 doorbrak en 29 duels voor FC Volendam speelde.

Te laat bij de wedstrijdbespreking
Trainer Misha Salden was tevreden over zijn spel, maar dat is niet het enige wat telt. "Het zou schelen als hij op tijd is bij de wedstrijdbespreking, waarmee ik wil zeggen dat Dylan zou starten vandaag. Ik heb anders besloten, maar goed, dat kan een keer gebeuren. Daar komen we wel uit."

Dinsdagavond om 19.00 uur speelt FC Volendam de volgende oefenwedstrijd. Op het veld van sv Mulier in Witmarsum is sc Heerenveen de tegenstander.

 

Meer over dit onderwerp:
FC Volendam misha salden dylan mertens
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws