Ga naar Content

Halvefinalist Future-tennistoernooi Amstelveen Boy Westerhof aast op Wimbledon

AMSTELVEEN Boy Westerhof heeft donderdag de halve finales van het Future-tennistoernooi in Amstelveen bereikt. De plaatselijke favoriet versloeg de ongeplaatste Tom Farquharson in twee sets: 7-5 en 6-3.

Vanwege de regen lag de partij in de eerste set, bij een 4-4 stand, lange tijd stil. Na de onderbreking behield de 31-jarige Westerhof zijn service en brak op 6-5 zijn ongeplaatste Britse tegenstander. In de tweede set nam hij door een vroege servicebreak een 3-0 voorsprong en trok de partij vervolgens naar zich toe.

Wimbledon
Westerhof won het graveltoernooi in Amstelveen in 2014. Hij naderde destijds de top-200, maar twee knie-operaties zorgden voor een enorme terugval op de ATP-wereldranglijst. Inmiddels is hij de nummer 521 van de ranking. Desondanks hoopt hij via de Futures en Challengers weer op te klimmen richting de top-200. "Ik hoop volgend jaar te spelen op het toernooi dat je nu op tv ziet, Wimbledon. Daar loop je naast de grote jongens. In de kleedkamer sta je naast Federer en Nadal, dat is heel inspirerend."

Halve finales
Zaterdag komt Westerhof in de halve finale in actie tegen de nummer 1 van de plaatsingslijst, de Serviër Marko Tepavac. Die versloeg vrijdagavond Jelle Sels met 7-6 en 6-3. Venhuizer Gijs Brouwer zit ook bij de laatste vier in Amstelveen. Hij won in drie sets van Niels Lootsma: 7-5, 2-6 en 7-5.  

Foto: NH/Edward Dekker