Ga naar Content

Honderden fans betuigen steun aan Nouri

AMSTERDAM "Appie, Appie", klonk het vanavond in het Amsterdamse Geuzenveld. Honderden fans waren naar de wijk gekomen om hun steun te betuigen aan Ajax-speler Abdelhak Nouri, die momenteel op de intensive care in het AMC ligt.

De F-side had opgeroepen tot het eerbetoon en de fans gaven daar massaal gehoor aan. Zij verzamelden zich op het Nigel de Jongpleintje, waar Nouri in zijn jeugd altijd voetbalde, en bij het ouderlijk huis van de voetballer aan de Aalbersestraat. Hier staken ze vuurwerk af.

Lees ook: De carrière van Abdelhak Nouri in vogelvlucht: van pupil tot Ajax 1

Familieleden van Nouri stonden voor de ramen en hielden zijn Ajax-shirt met rugnummer 34 omhoog. Ook hing er een kinderfoto van Nouri als voetballer voor de ramen. Andere familieleden, onder wie zijn vader, kwamen onder politiebegeleiding naar het huis.

Overdonderd
Nouri's vader stapte uit en werd overdonderd door - veelal huilende - fans die hem de hand schudden. Ook hij was zichtbaar geëmotioneerd vanwege de grote opkomst en het liefdevolle gebaar naar zijn zoon.

Lees ook: Broer Nouri: "Als hij bijkomt, zou hij waarschijnlijk niemand meer kunnen herkennen"

Nouri zakte afgelopen zaterdag in Oostenrijk elkaar tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen met hartritmestoornissen en belandde op de intensive care. Gisteren werd duidelijk dat hij ernstige en blijvende hersenschade heeft.

Kijk hieronder de compilatie van AT5 terug: 

Kijk hieronder het complete eerbetoon terug: