Ga naar Content

Naardense fan WK schapendrijven heeft dag van haar leven: "Alles is interessant"

NAARDEN Ine Verrijn Stuart uit Naarden is groot liefhebber van het schapendrijven en dus had ze het WK in Hoogwoud al een jaar geleden met rood in haar agenda gezet. Door omstandigheden leek het erop dat ze er niet bij zou kunnen zijn en ze het moest doen met de beelden op tv. Maar .... onze verslaggever biedt hulp.

"Ik vind de samenwerking tussen schaapsherder en hond fascinerend", zegt de 76-jarige Ine Verrijn Stuart. Ze heeft het een aantal keer gezien in Engeland en is sindsdien groot fan. Ze had zich dan ook heilig voorgenomen om naar het WK schapendrijven in Hoogwoud te gaan. "Dat zou ik wel eens van dichtbij willen zijn." Maar haar man is slecht ter been en Hoogwoud is moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Dan maar genieten van de beelden op de televisie, dacht Ine. Haar man belde met NH Nieuws om te vragen wanneer wij het WK schapendrijven op tv uitzonden. Als onze verslaggever dat ter ore komt, besluit hij actie te ondernemen en Ine een lift aan te bieden. Zij stemt in met de blind date en ook haar man is akkoord. "Als je maar zuinig op haar bent", zegt hij.

Hond in het water
Zo gezegd zo gedaan. De verslaggever laat haar wens in vervulling gaan en rijdt Ine vanmorgen naar Hoogwoud. Ze geniet met volle teugen. De oeh's en ah's volgen elkaar in rap tempo op, ze maakt foto's met haar telefoon en praat met alle kenners om zoveel mogelijk te weten te komen over de sport. De plensbuien tussendoor deren haar niet. Ze spreekt zelfs nog even met WK-deelnemer Ron Snoeck.

"Ik vond het geweldig", zegt ze over de hele dag. "Wat vond ik het mooiste? De hond in het water", zegt ze lachend. Ze heeft de smaak nu echt te pakken. "Volgend jaar ga ik naar het Nederlands kampioenschap."  



Foto: Joost Lammers / NH Nieuws