Ga naar Content
Noord-Holland

'Hilton Schiphol vervangt gevel wegens brandgevaar'

14 juli 2017, 08.52 uur · Aangepast 14 juli 2017, 09.08 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Doron Sajet

SCHIPHOL De gevel van het anderhalf jaar geleden geopende Hilton-hotel op Schiphol bestaat voor een groot deel uit brandgevaarlijke panelen. De luchthaven laat deze de komende maanden vervangen. Dat schrijft het NRC.

Schiphol heeft nooit bekendgemaakt dat de gevel van het hotel sinds de oplevering in het voorjaar van 2016 niet brandveilig is.

'Panelen voldoen niet'
De krant meldt dat Hongaarse bouwvakkers de gevelplaten van het hotel aan het vervangen zijn wegens "brandgevaar". Volgens een woordvoerder van de eigenaar van het pand, Schiphol Real Estate, is na oplevering gebleken dat een aantal van de gevelpanelen niet voldoet. De door Schiphol ingeschakelde brandveiligheidsexpert heeft tegen de krant gezegd dat de brandveiligheid van het hotel "niet in het geding" is.

Gasten en personeel van Hilton Amsterdam Airport hebben nooit gevaar gelopen omdat het hotel extra brandgevaarlijk zou zijn. De brandveiligheid was en is gewaarborgd, zegt Schiphol in een reactie.

"De berichtgeving is onzorgvuldig, onvolledig en onjuist. Een externe expert bevestigt dat het hotel brandveilig is. Desondanks hebben we aanvullende maatregelen genomen om alle risico’s uit te sluiten." 

Londen
De luchthaven hekelt de vergelijking met de grote flatbrand in Londen die in het artikel wordt gemaakt. De gevel van die flat "is totaal onvergelijkbaar. Het Hilton was en is brandveilig."