Ga naar Content

Hoogwoud geniet van drukbezocht WK Schapendrijven: "Wc's wat extra boenen"

HOOGWOUD Het WK Schapendrijven in Hoogwoud is vanmorgen officieel van start gegaan met de eerste wedstrijden en trekt veel publiek. Organisator Erik Groot hoopt vooral op tevreden deelnemers en bezoekers. "Er kunnen 10.000 mensen komen, maar het kunnen er ook 20.000 zijn. Als ze het maar naar hun zin hebben gehad."

Op het terrein staat een tribune en die is al aardig gevuld met toeschouwers op de eerste dag. Ook staan er tientallen foodtrucks, is er een loungehoek ingericht en zijn er naast de wedstrijden activiteiten georganiseerd. 

Meeprofiteren
Erik Groot kan zelf nog niet genieten. Daarvoor is hij te druk bezig met de organisatie van het evenement. Hij heeft er zijn handen vol aan. "Je ziet nu dat middenstanders hier in Hoogwoud en omgeving graag meedoen aan dit evenement. Eerst was het alleen een wedstrijdje, maar het is veel meer dan dat. Het is een evenement van de agrarische sector. De lokale ondernemers zien ook dat er heel veel mensen op af komen en dat ze daar van kunnen meeprofiteren. "

Zo trekken de deelnemers het dorp in voor een terrasje of gaan ze ergens wat te eten halen. De lokale horeca en winkels hebben het veel drukker dan normaal, net als de lokale campings. 

Wc's boenen
Lou Schilder van camping de Gouw heeft zelfs een extra veld geopend. "We hebben altijd een stuk voor onze vaste campinggasten en dit veld hierachter hebben we er nu speciaal bij betrokken voor de bezoekers van het WK Schapendrijven." Hij heeft wat extra werk om handen deze dagen. "Ja, we moeten wat vaker de wc's boenen."

Groot denkt dat het genieten voor hem pas op zondagavond begint. "Als alles achter de rug is en het is geslaagd, dan kan ik genieten, ja."

Foto: NH