Ga naar Content

Politie lost waarschuwingsschot na gewelddadige ruzie Zaandam

ZAANDAM De politie heeft twee mensen gearresteerd na de gewelddadige ruzie gisteravond voor de flat aan de Perim in Zaandam. Daarbij losten agenten een waarschuwingsschot.

Er zouden iets voor 23.00 uur schoten zijn gehoord voor de flat. Daar hadden op dat moment een 64-jarige en een 49-jarige man uit Zaandam ruzie met elkaar. Agenten waren al snel voor de flat aanwezig en zagen de 49-jarige man zwaargewond en bewegingsloos op de grond liggen, terwijl de 64-jarige man en twee anderen over hem heen gebogen stonden.

De politie heeft het drietal met getrokken wapens benaderd en bevolen hen op de grond te gaan liggen. Omdat de 64-jarige man een vuurwapen in zijn hand had en niet luisterde naar het bevel van de agenten, besloten de dienders een waarschuwingsschot te lossen. De man besloot daarna eieren voor zijn geld te kiezen en ook te gaan liggen.

Lees ook: Gewonde na mogelijke schietpartij op straat Zaandam

Hij is aangehouden en naar het bureau vervoerd, de andere twee bleken slechts getuige te zijn en zijn direct vrijgelaten. De 49-jarige man is naar het ziekenhuis gebracht en daar later ook aangehouden als verdachte. 

De recherche onderzoekt nu wat de aanleiding is voor de ruzie. Hoewel vaststaat dat de 49-jarige man niet is neergeschoten, weet de politie nog niet hoe hij dan wel aan zijn verwondingen komt. Ook valt niet uit te sluiten dat de 64-jarige man alsnog heeft geschoten. 

Vlak na de ruzie kwam onderstaande video naar buiten. Let op: schokkende beelden! Kijk je via de app? Klik dan hier.