Ga naar Content

Papegaaiduiker in Ecomare voelt zich met de dag beter

TEXEL Het gaat steeds beter met de papegaaiduiker die vorige week aan kwam vliegen op het strand bij Egmond aan Zee. De vogel sterkt aan in de vogelopvang bij Ecomare op Texel. "Het eten gaat goed. Dus eerst op gewicht komen en als zijn veren 'waterdicht' zijn, kan hij even de vijver op."

De papegaaiduiker doet het rustig aan. De vogel ligt alleen in een hok op een mat met een bakje vis naast hem. Als dierverzorger Yerko Hankmann het hok voorzichtig openschuift en het bakje verzet, pakt het dier opnieuw een visje. "Het is een pracht van een vogel. Het is mooi om hem even hier te hebben, maar liever zie ik hem in de vrije natuur."

Lees ook: Zeldzame papegaaiduiker strandt bij Egmond aan Zee

Bezoekers van Ecomare die speciaal voor de papegaaiduiker naar de opvang komen, moeten nog even wachten voordat ze de vogel kunnen zien. Eerst moet zijn verendek waterdicht zijn, want nu zuigen zijn veren nog te veel water op.

"Later moet hij zichzelf kunnen poetsen om zijn veren in te vetten en als 'ie goed is, mag hij de vijver op." Pas als de papegaaiduiker helemaal is aangesterkt kan hij gewoon weer terug de vrije natuur in.

Foto: NH Nieuws / Jurgen van den Bos