Ga naar Content

NH Peilt: Is vakantiewerk een goede zaak of vier je liever vakantie?

NOORD-HOLLAND De vakantie staat voor de deur, dat betekent dat er weer voldoende vakantiebaantjes te vinden zijn. Wat vind jij eigenlijk van vakantiewerk?

Vraag
De vraag naar jongeren voor vakantiewerk is deze zomer volgens het AD gigantisch. De keuze is zelfs zo enorm dat er kritisch naar alle opties gekeken kan worden. Misschien toch maar niet in het weekend werken of juist die plek die net iets meer biedt per uur?

Economie
De economie trekt aan en dat zie je terug bij de vacatures. Bedrijven kijken ook anders naar de markt en zoeken op een andere manier naar personeel, schrijft de krant. Waar voorheen enkel exact geschikte mensen in aanmerking kwamen, wordt nu ook gekeken naar mensen die het vak kunnen leren.

Vakantie
Maar werken tijdens de vakantie gaat natuurlijk ten koste van je vrije tijd. Zelfs al sta je op een zonnig terras drankjes te serveren of werk je tussen de gewassen op het platteland, helemaal vrij zijn is toch anders. Wil jij die vrije dagen wel besteden aan zoiets als vakantiewerk?

Wat vind jij?
Vakantiewerk, is dat nou een goede zaak of is de vakantie echt voor vakantie? We horen het graag van je!

NH Peilt is de hele dag online, om 11:20, 12:40 en 16:40 uur op NH Radio en vanaf 17:00 uur bij NH Nieuws op tv. 

Door een technische storing verschijnen de Facebook-reacties niet op de website. Op de NH Nieuws Facebookpagina zijn de reacties wel te zien.

Foto: