Ga naar Content
Noord-Holland

Ajacied Nouri in Oostenrijks ziekenhuis aan de beademing

8 juli 2017, 22.38 uur · Aangepast 9 juli 2017, 09.51 uur
Door: · Foto: ANP

AMSTERDAM Ajacied Abdelhak Nouri wordt in een ziekenhuis in Oostenrijk in slaap gehouden om hem zo optimaal mogelijk te kunnen behandelen. Dat is de laatste informatie die de Amsterdamse club zaterdagavond via Twitter verspreidde over de gezondheidstoestand van de twintigjarige middenvelder.

"Appie wordt sinds zijn aankomst in het ziekenhuis uitvoerig onderzocht. Hij heeft een eigen hartslag, ligt wel aan beademing. Onze gedachten zijn bij hem en zijn familie", liet Ajax weten.

Lees ook: Ajacied Nouri 'stabiel' na onwelwording, wedstrijd gestaakt

Ruim anderhalf uur eerder meldde Ajax dat de toestand van Nouri stabiel is. Volgens zijn club kreeg hij zaterdagmiddag tijdens het oefenduel met Werder Bremen in Zillertal last van hartritmestoornissen. "Hij is stabiel, heeft hartslag en wordt in slaap gehouden. Hij gaat met een helikopter naar een ziekenhuis", maakte Ajax toen bekend.

Inzinking
Nouri kreeg circa twintig minuten voor tijd op het veld een fysieke inzinking. Hij ging tegen de grond zonder dat er een bal of tegenstander in de buurt was.

De jonge Ajacied kreeg direct langdurig medische hulp. Twee ambulances reden het veld op voor de assistentie. Hulpverleners schermden de plaats waar Nouri op het veld lag af met doeken. Hij zou tijdens de medische behandeling gereanimeerd zijn. Een traumahelikopter bracht hem naar het ziekenhuis.