SAMENVATTING: FC Volendam verslaat vv Spartanen na moeizame eerste helft

WOGNUM FC Volendam heeft de tweede oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen. Het eerste en laatste doelpunt van de wedstrijd was voor thuisploeg vv Spartanen. Tussendoor maakte de ploeg van trainer Misha Salden vijf treffers. Eindstand: 2-5.

FC Volendam ging rusten met een 1-0 achterstand. Timo Bedorf liet in de 38e minuut het in grote getalen opgekomen publiek in Wognum juichen. Hij schoot de bal buiten bereik van keeper Hobie Verhulst in het doel. FC Volendam kon er in de eerste 45 minuten weinig tegenover stellen. Er waren twee klein kansen voor Jordy Hilterman en kort na de treffer van Spartanen schoot Gerry Vlak van dichtbij over.

In de tweede helft schroefde het totaal verniewde elftal van Misha Salden direct het tempo op. Het verschil tussen de profs en amateurs werd snel duidelijk. Uit een hoekschop van Nick Runderkamp tikte verdediger Gijs Smal in de 56e minuut de gelijkmaker binnen. Amper een minuut later zette Runderkamp Volendam op voorsprong en weer twee minuten later zette Rodney Smorenberg de 1-3 op het scorebord.

Wonderschone treffer Smorenberg
In de slotfase van de wedstrijd maakte Smorenberg zijn tweede treffer van de middag. Hij schoot met een  harde pegel de 1-4 in de kruising. Nick Doodeman maakte in de 86e minuut de 1-5. Het slotakkoord was voor de thuisploeg. Afhakane passeerde keeper Jordi van Stappershoef en zorgde voor de 2-5 eindstand.

FC Volendam speelt op 15 juli de volgende oefenwedstrijd. Na een trainingskamp in Hoevelaken is dan NAC Breda de tegenstander. Een samenvatting van het duel tussen SV De Spartanen en FC Volendam volgt later vanavond.

Opstelling FC Volendam 1e helft: Verhulst; Tol, Schilder, Klinkenberg, Baly; Veerman, G. Vlak, Kwakman; Pedro, Hilterman en Antwi

Opstelling FC Volendam 2e helft: Van Stappershoef; Evers, Schouten, Smal, Kok; Mertens, Smorenberg, Runderkamp; Doodeman, Ten Den en Van Kippersluis