Ga naar Content
Noord-Holland

Meldkamer belt verkeerde 'burgemeester' uit bed voor branden in Naarden

7 juli 2017, 16.10 uur · Aangepast 7 juli 2017, 17.10 uur
Door: · Foto: Fotobewerking NH

NAARDEN Zoals gebruikelijk bij grote nachtelijke branden besloot de meldkamer vannacht de burgemeester in te lichten over de branden in Naarden. Dat initiatief mondde echter uit in een blunder van formaat.

Nadat er vannacht door blikseminslag bij drie huizen aan de Naardermeer brand was uitgebroken, werd Joyce Sylvester wakker gebeld, schrijft mediapartner NaarderNieuws.nl.

Afscheid
Waar de meldkamer geen rekening mee had gehouden, is dat Sylvester ruim anderhalf jaar geleden afscheid nam als burgemeester van de vestingstad. 

Lees ook: Drie huizen in Naarden uitgebrand na blikseminslag, bewoners ternauwernood gered

"Grote branden in Naarden door onweer", twitterde Sylvester vanochtend. "Belt de meldkamer rond 3.00 uur of ik ter plaatse wil komen. Doorverwezen naar Han ter Heegde."

Ter Heegde
Inderdaad, in plaats van Sylvester had de meldkamer burgemeester Han ter Heegde moeten bellen. Sylvester was burgemeester van Naarden van 2009 tot 31 december 2015, de laatste dag waarop Naarden zelfstandig was. Sinds januari 2017 is Ter Heegde burgemeester van Gooise Meren.

Lees ook: Bewoners afgebrand huis Naarden boos over trage inzet, brandweer vond 'redden buren dringerder'

Sylvester nam de fout sportief op. "Het was een effectieve samenwerking", twittert ze over de tijd waarin zij de hulpdiensten in de stad aanstuurde. "Ik heb nog steeds veel waardering en respect voor brandweer Naarden en brandweer Gooi en Vecht".

Hart onder de riem
Han Ter Heegde is direct uit z'n bed gekomen en naar de Naardermeer gereden. Daar heeft de gedupeerde bewoners, die tijdelijk bij op het boerenbedrijf van een buurman worden opgevangen, een hart onder de riem gestoken.