Ga naar Content
Noord-Holland

Chauffeur kinderopvang redt hond uit snikhete auto: "Omdat hij kwijlde, vertrouwde ik het niet"

7 juli 2017, 15.15 uur · Aangepast 7 juli 2017, 15.38 uur
Door: · Foto: Politie Gooise Meren

NAARDEN Een oplettende chauffeur en de politie hebben gisteren in Naarden een hond van de verstikkingsdood gered. De viervoeter zat opgesloten in een auto aan de Amersfoortsestraatweg.

Als chauffeur voor een plaatselijke kinderopvanglocatie parkeerde Bussumer Joeri Ebbelaar de bedrijfsbus gisterenmiddag rond 16.00 uur toevallig naast auto waarin de oververhitte hond zat opgesloten. "Omdat er al kwijl uit z'n mond kwam, vertrouwde ik het niet echt." 

In de hoop dat het baasje snel bij zijn auto en hond zou terugkeren, besloot hij even af te wachten. Toen dat na tien minuten nog niet het geval bleek, kwam hij in actie. "Ik heb de politie gealarmeerd. Die zitten daar toevallig honderd meter vandaan", verwijst hij naar politiebureau.  

Vers water
De ingeseinde agenten twijfelen niet, tikken een ruitje in en halen de hond uit de benauwde auto. Eenmaal bevrijd trakteren ze de hond op een bak vers water, die hij gulzig opslobbert. 

Lees ook: Politie redt vijf honden uit snikhete auto in Hilversum

Joeri is blij met de goede afloop. "Maar als ik de politie niet had gewaarschuwd, was dit misschien heel anders afgelopen. Dan zou de hond meer dan twee uur alleen in de auto hebben gezeten."

Zoveelste waarschuwing
Voor de politie Gooise Meren is het incident reden om voor de zoveelste keer te waarschuwen voor de snel oplopende temperatuur in afgesloten auto's.

"Let alstublieft op en laat met dit warme weer uw huisdieren niet in een auto achter. Scheelt u schade aan de auto en een proces-verbaal en uw huisdier een hoop ellende!", schrijven ze op Facebook.