Ga naar Content

Urn van stamgast gestolen uit Alkmaars café: "Breng 'm terug, dan drinken we een biertje"

ALKMAAR Een opmerkelijke diefstal in café 't Hartje in Alkmaar. Daar is de urn met de as van stamgast Bo spoorloos verdwenen. Zijn vrouw Jacqueline zag afgelopen zondag dat 'ie niet meer op z'n vaste plekje stond.

"Hij stond daar bovenop, in het kratje", vertelt Jacqueline. "Ik heb er nu maar een kaarsje bijgezet, anders lijkt het zo leeg. Echt verdrietig dat dit is gebeurd." 

Sinds Bo zo'n anderhalf jaar geleden overleed aan de gevolgen van kanker, stond zijn as in het café. Eigenaresse Liesbeth heeft geen enkel idee wie de urn heeft meegenomen. Ze is erg geschrokken van de diefstal. "Dit is schandalig. Er verdwijnen wel vaker dingen, maar dit is wel erg sneu."

Dertig jaar lang was Bo vaste gast in het café. Liesbeth heeft dan ook warme herinneringen aan hem. "Het was een rustige, lieve man. Hij trad niet vaak op de voorgrond."

Duidelijke boodschap
De beide dames zijn het erover eens: de urn van Bo hoort thuis in het café. Ze hebben dan ook een duidelijke boodschap voor de dader. "Het grapje, als dat het is, heeft lang genoeg geduurd. Breng 'm alsjeblieft terug. Dan drinken we er een biertje op, zoals Bo zou hebben gewild."