Ga naar Content

Politie waarschuwt voor ontsnapte vuurwapengevaarlijke Luciano (19)

AMSTERDAM De politie heeft haar handen vol aan de zoektocht naar de vuurwapengevaarlijke Luciano Dijkman, die zich mogelijk in Amsterdam ophoudt. De 19-jarige man ontsnapte vorige maand voor de tweede keer uit een jeugdinrichting.

Inmiddels hebben agenten het sterke vermoeden dat Luciano zich schuilhoudt in of rondom Amsterdam. Daarom waarschuwt de politie ook mensen in Noord-Holland voor Dijkman, die bekendstaat als onberekenbaar en vermoedelijk een wapen heeft.

Woordvoerder Ingrid Lemeer vertelt in Bureau NH dat de kans bestaat dat hij er inmiddels anders uitziet dan op bovenstaande foto.

Ontsnapt uit jeugdinrichting
Dijkman ontsnapte dinsdagavond 6 juni tijdens begeleid verlof uit een jeugdinrichting in Breda. Daar zat hij vast, omdat hij veroordeeld was voor een gewapende overval, die hij met een ander pleegde. 

Het was afgelopen maand niet de eerste keer dat Dijkman er vandoor gaat tijdens verlof. In het najaar van 2015 verbleef hij nog in een instelling in Lelystad. Op 31 december van dat jaar kreeg hij toestemming om een begrafenis te bezoeken. Maar ook toen nam Dijkman de benen. 

Op 21 januari 2016 spotten agenten in Amsterdam Dijkman samen met drie anderen in een auto. De auto werd tot stoppen gedwongen. Zijn drie vrienden stapten uit, maar Dijkman zelf nam plaats achter het stuur en ging er vandoor.

Video #139837

Een kogel raakte Luciano in zijn elleboog tijdens het vluchten, maar hij wist te ontkomen. Drie dagen later werd hij alsnog opgepakt toen hij een woning in Amsterdam kwam uitlopen. Na zijn aanhouding deed hij nog aangifte tegen de agent die de kogel afvuurde, maar deze werd uiteindelijk niet vervolgd. 

Luciano Dijkman heeft een blanke huidskleur, is 1.80 meter lang en heeft een breed gespierd postuur. De politie vermoedt gezien zijn verleden dat hij mogelijk in Amsterdam verblijft. 

Lemeer bedandrukt dat als mensen Dijkman herkennen, zij direct de politie moeten bellen en zelf geen actie moeten ondernemen.

In Bureau NH wordt vanavond uitgebreid aandacht besteed aan de zaak.

Foto: NH