Ga naar Content

Egmondse ondernemers loven vijf mille uit voor gouden tip in zaak mishandelde Duitsers

EGMOND AAN ZEE - De Egmondse ondernemersvereniging looft 5.000 euro uit voor de gouden tip in de zaak van de drie mishandelde Duitse toeristen, zeven weken geleden.

Foto: Sjef Kenniphaas

Dat meldt Noordhollands Dagblad vandaag. De ondernemers hopen dat het bedrag getuigen over de streep trekt om te gaan praten over wat zij in de nacht van vrijdag 5 mei op zaterdag 6 mei hebben gezien.

Lees ook: Duitse toeristen ernstig mishandeld tijdens beroving in Egmond

De drie Duitsers liepen de bewuste nacht na een avondje stappen tussen 2.30 en 2.45 uur richting de Boulevard, toen ze nabij de vuurtoren door een groep mannen werden mishandeld. Twee van hen liepen ernstig hoofdletsel op. 

Lees ook: Duitser bij kennis na zware mishandeling Egmond aan Zee 

Wie aanspraak wil maken op het geld, moet wel met 'informatie uit eigen waarneming' op de proppen komen. Namen van mogelijke daders zingen volgens de ondernemersvereniging al sinds de dag na de mishandeling rond door het dorp. Die namen zijn bekend bij de politie, maar daar kan de politie (nog) niets mee.  

Hard bewijs
"Alleen namen is te weinig", zegt een politiewoordvoerder in de krant. "Een getuige moet iets gezien hebben, we hebben echt hard bewijs nodig." 

De beloning dient ook een ander doel, vertelt een woordvoerder van de ondernemersvereniging. "Die beloning is ook een signaal dat dit bij ons in het dorp niet meer mag gebeuren." 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]