Ga naar Content
Noord-Holland

Vrouw (37) gewond bij mishandeling Amsterdam-Zuidoost

29 juni 2017, 10.51 uur · Aangepast 29 juni 2017, 16.34 uur
Door: · Foto: KaWijKo Media

AMSTERDAM Een 37-jarige vrouw is vanochtend gewond geraakt toen zij in Amsterdam-Zuidoost werd mishandeld door een man. De verdachte, een 37-jarige Amsterdammer, is inmiddels aangehouden en zit vast.

De vrouw werd vanochtend rond 8.30 uur voor de hoofdingang van een flat aan de Koornhorst aangevallen door een man met een vuurwapen. Hij loste een schot, maar de kogel raakte het slachtoffer niet. 

De dader wist de vrouw wel enkele rake klappen te geven, waarbij ze gewond raakte aan haar hoofd. Vervolgens sloeg de dader op de vlucht.  

De politie zette de omgeving af en begon een onderzoek. De verdachte, die volgens de politie een zwarte bivakmuts droeg, is in de loop van de dag opgepakt. De politie houdt rekening met een conflict in de relationele sfeer.

Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan haar verwondingen behandeld, waarna ze weer naar huis mocht. 

Basisschool
De schietpartij gebeurde in de buurt van een basisschool. Enkele kinderen hebben het zien gebeuren. De politie is al even langs geweest op de school, maar de lessen zijn gewoon van start gegaan. De directrice van de school laat weten aan AT5 dit te doen om de rust te bewaren. Ze laat ook weten dat de vrouw geen moeder was van een van de kinderen op school.

Foto: KaWijKo Media