Ga naar Content
Noord-Holland

Bouw McDonald's Hilversum toch van start vandaag ondanks protest

28 juni 2017, 13.16 uur
Door: · Foto: NH

HILVERSUM De rechtbank heeft gisteren uitspraak gedaan over de bouw van een McDonald's-filiaal op een braakliggend terrein aan de Vreelandseweg in Hilversum. Het verdict: de bouw mag doorgaan. De initiator liet er geen gras over groeien en startte vandaag al met de bouw, tot ongenoegen van de tegenstanders.

"Wij hebben zelf de uitslag rechtbank nog niet gekregen, maar lazen het vanochtend in de krant", vertelt Carolien Glasbergen, lid van het actiecomité tegen de komst van de McDonald's aan NH Nieuws. "En wij vinden het erg jammer." 

Lees ook: Hilversummers protesteren tegen komst McDonald's

De actiegroep is bang dat de komst van het filiaal voor veel overlast zal gaan zorgen. "Er is niets van de punten die we hebben aangedragen terechtgekomen. Wij hadden wel verwacht dat er iets zou gebeuren, bijvoorbeeld een extra verkeersonderzoek", aldus Glasbergen.

Roelof van Bruggen, eigenaar van het braakliggende terrein, kan naar eigen zeggen niets anders dan blij zijn. "Ik vind dat de rechtbank het goed bestudeerd heeft en tot een weloverwogen oordeel is gekomen", zegt hij tegen NH Nieuws. "Met een uitkomst die voor mij plezierig is."

Direct starten met bouwen
Over de onmiddellijke bouw van de McDonald's is hij kort: "Ik heb alle bouwvergunningen, dus waarom zou ik niet beginnen?" Het actiecomité had volgens hem geen poot om op te staan. "Het waren alleen maar loze stellingen. De rechter geeft duidelijk aan dat dit geen hout snijdt."

Als de bouwwerkzaamheden zoals gepland verlopen, wordt de McDonald's eind november geopend.