Ga naar Content

Oplossing voor verwarde en agressieve buurvrouw in zicht: "Ik moet het nog maar zien"

ZAANDAM Er lijkt na zeven jaar een eind te komen aan de scheldpartijen, vernielingen en intimidaties die een verwarde vrouw in de Pro Patriastraat in Zaandam veroorzaakt. De betrokken partijen, waaronder de gemeente en de woningbouwvereniging, zijn de wanhopige buurtbewoners tegemoetgekomen: "Binnen drie maanden is de vrouw weg."

Toch zijn buurtbewoners er nog niet zeker van. "Het duurt nu al zo lang. Ik heb grote twijfels over die drie maanden. Eerst zien, dan geloven", vertelt een vrouw na afloop van de buurtbijeenkomst. 

De gemeente snapt de twijfels van de massaal toegestroomde bewoners, maar wil ze op het hart drukken om nog even geduld te hebben. "Wij begrijpen ook dat zeven jaar veel te lang is", vertelt woordvoerder Joeri Veen. "Maar alles wijst erop dat deze vrouw binnen afzienbare tijd vrijwillig uit haar woning vertrekt."

Poep en tampons
Dat komt voor de omwoners dan geen minuut te laat. Al jaren wordt de buurt geterroriseerd. "Scheldpartijen, poep en vieze tampons in de tuin, lekke banden, intimidaties: het komt allemaal voorbij. En dat is echt niet leuk."

De gemeente wil nog geen keiharde belofte doen. "Dat is ingewikkeld in dit soort zware gevallen", aldus Veen. "Maar ik wil wel beloven dat er door alle betrokken partijen keihard aan wordt gewerkt."

Foto: NH Nieuws