Ga naar Content
Noord-Holland

Hond ontsnapt uit asiel na ziek worden baasje: "Ze is heel bang"

26 juni 2017, 23.27 uur · Aangepast 27 juni 2017, 00.08 uur
Door: · Foto: Dierenopvang Amsterdam

AMSTERDAM Hond Okura kreeg eindelijk een nieuw thuis, maar werd noodgedwongen terug naar het asiel gebracht toen haar baasje ziek werd. Het dier nam afgelopen weekend echter de benen. Dierenopvang Amsterdam (DOA) is met spoed naar haar op zoek.

Omdat heer baasje niet meer voor haar kon zorgen, moest Okura terug naar de dierenopvang. "Maar Okura is een meester in het ontsnappen en zaterdag lukte het haar om de benen te nemen", schrijft DOA op Facebook.

Samen met de Dierenambulance, Dogsearch Nederland en de stichting Amivedi hangt de dierenopvang overal in Amsterdam flyers op. De actie heeft echter nog niks opgeleverd. Okura is richting de Sloterplas gerend, maar kan inmiddels overal zijn.

"Niet benaderen"
De dierenopvang maakt zich zorgen om Okura. "Ze is een heel bange hond en zal nu op straat nog veel banger zijn. Ga haar alsjeblieft niet benaderen of proberen te vangen, want de kans is groot dat ze vlucht."

Het dier draagt een bruine leren halsband en mogelijk ook een slipketting. Mensen die haar zien wordt verzocht contact op te nemen met Dogsearch Nederland via 0639793245 of 0645979057.

 
Foto: Dogsearch Nederland