Ga naar Content
Noord-Holland

Aalsmeerder tennist tegen voetballegende Maldini: "Bizar om tegenover zo'n grootheid te staan"

26 juni 2017, 21.58 uur
Door: · Foto: Twitter / EPA

AALSMEER / MILAAN Hij won vijf keer de Champions League, speelde 126 wedstrijden voor het Italiaanse team en kwam zijn leven lang uit voor AC Milan. Maar kan Paolo Maldini ook een beetje tennissen? Die vraag kan de 25-jarige tennisser David Pel uit Aalsmeer morgen gaan beantwoorden, want hij neemt het tegen Maldini op.

De voormalig Italiaanse topverdediger heeft namelijk een carrièreswitch gemaakt naar het tennis en doet dat zo verdienstelijk dat hij met zijn dubbelpartner deelneemt aan een challengertoernooi in Milaan.

"Ik wist dat de organisatie hem een wildcard had gegeven voor een toernooi waar ik met mijn Poolse dubbelpartner ook aan mee zou doen, maar toen zijn naam uit de koker rolde heb ik meteen mijn ouders gebeld", vertelt David Pel over het moment waarop hij ontdekte dat hij tegen Paolo Maldini uit zou komen. "Het is bizar om tegenover zo'n grootheid te staan. Vanaf het moment dat ik het nieuws kreeg, ontving ik van alle kanten berichtjes."

God in Italië
Voor David heeft deze wedstrijd nu al meer aandacht gekregen dan hij ooit voor een andere wedstrijd heeft gehad. "Normaal gesproken staan er bij wedstrijden die ik speel zo'n twintig a dertig mensen te kijken. Dat zal nu wel anders zijn. Maldini is een soort God in Italië, dus mensen zullen hem wel zijn eerste challengertoernooi willen zien spelen.

Vernederen
David is heel benieuwd naar het niveau van de oud-voetballer. "Ik ben benieuwd of ik datzelfde fanatisme in zijn ogen ga zien zoals ik hem ken van het voetbalveld." Toch denkt David niet dat hij en zijn partner gaan verliezen van 'team Maldini'. "Er kwam net bij de training al een Italiaan naar me toe die tegen me zei dat ik maar rustig aan moest doen omdat we ze anders echt zouden vernederen. We gaan de eerste game maar een beetje aftasten hoe het niveau is en dan zien we wel wat we doen", lacht David.

Shirtje
Naast de winst hoopt David ook nog een aandenken over te houden aan de bijzondere ontmoeting met Maldini. "Ik hoop dat hij een gesigneerd shirtje van AC Milan voor me heeft." Als dat niet lukt moet er in ieder geval een foto komen. "Dat gaat sowieso lukken, en wellicht kunnen we na de wedstrijd nog even een balletje trappen."