Ga naar Content

Het Nederlands Kinder Theater bestaat 25 jaar: "Het is heel mooi om te zien hoe ze groeien"

PURMEREND Het Nederlands Kinder Theater (NKT) viert dit jaar zijn 25-jarige jubileum. Dat doen ze met de musical Hoezeee. Morgen is de première maar er moet nog een hoop gebeuren.

"Jullie hebben allemaal andere lippestift op", roept artestiek leider Jeroen Man tegen de vaste cast. Veertig jongens en meisjes rond de zeventien jaar oefenen nog keihard om de puntjes op de i te zetten voor de musical die morgen in premiere gaat.

De teksten zitten er goed in en de zang klinkt prima. Toch zijn er nog kleine dingetjes die beter kunnen. Een das die niet recht zit of een schouderklopje wat er dom uitziet. Op ieder detail wordt gelet. "Het werkt als ik niet meer ontevreden ben", laat Jeroen weten. "Ik heb een oog voor detail, want ik zie het ook altijd als iemand naar de kapper is geweest of een ring om heeft."

Niet alle jongens en meisjes willen later een ster worden. Voor velen is het vooral een hobby waar ze iedere week weer naar toe leven. Volgens Jeroen is het vooral mooi om te zien hoe ze door de jaren heen groeien als artiest. "Er zitten ook dokters en advocaten tussen en misschien ook wel een ster en dat is ook leuk."

Foto: NH