Ga naar Content

Problemen rond aanleg Westfrisiaweg blijven zich opstapelen

GROOTEBROEK Het lijkt maar niet op te houden met de problemen rondom de aanleg van de Westfrisiaweg. Bij het viaduct Voetakkers is het asfalt nu een paar meter omhoog komen zetten. Door de grote bergen zand aan weerszijden, is het asfalt omhoog gedrukt. Dat dit zou gebeuren was volgens omwonende Maria Weeber te verwachten. "Iedereen wist dat veengrond zacht is en dat zand gaat drukken en werken."

Het fietspad dat over de weg loopt is door aannemer Heijmans afgesloten. Fietsers uit Grootebroek en Venhuizen moeten omrijden. "Ja dit is wel een beetje vervelend. Nu moet ik toch tien minuten langer fietsen om op m'n werk te komen", vertelt een fietster. 

Buurtbewoonster Weeber heeft de provincie meerdere malen gewaarschuwd voor de zachte veengrond, maar er werd niets met haar advies gedaan. "We werden weggelachen. En dat is wel heel zuur, als je als omwonende niet serieus wordt genomen."

Geen vertraging
De aanleg van de weg gaat verder geen extra vertraging oplopen, laat Heijmans in een reactie weten aan NH Nieuws. Wel gaat de aannemer onderzoeken hoe het heeft kunnen gebeuren. Ook gaan ze zand storten om extra werking van het asfalt tegen te gaan. Hoeveel extra kosten er gemaakt worden met het opknappen van het asfalt, is nog niet bekend. 

Foto: NH/Marieke Pijlman