Ga naar Content
Sport

Honkballers Amsterdam Pirates winnen twee keer ruim van Twins, maar verliezen op zondag

25 juni 2017, 21.51 uur · Aangepast 25 juni 2017, 22.15 uur
Door: · Foto: Hans Vader

De honkballers van Amsterdam Pirates hebben met overtuigende cijfers eerder ze week ruim gewonnen van Twins, maar op zondag was de ploeg uit Oosterhout te sterk voor de Amsterdammers.

Amsterdam Pirates - Oosterhout Twins
Het eerste duel op donderdag was een makkelijke prooi voor de Pirates. De Pirates waren duidelijk een klasse beter en kwamen in de 3e inning als op 10-0. In de zesde inning werd het laatste punt binnengehaald door Croes. punten Amsterdam Pirates: Croes 2, Lampe 2, Bok 2, Urbanus, Berkenbosch, Rombley, Clarijs (foto), Gerard.

Op zaterdag waren er wederom weinig problemen voor de Pirates. De Amsterdammers kwamen in de eerste inning al direct op een 7-0 voorsprong en daarmee was de wedstrijd beslist. In de vijde inning kwam de eindstand op het scorebord. Punten Pirates: Draijer 2, Z.Croes2, L.Croes 2, Urbanus, Lampe, Berkenbosch, Rombley, Gerard, Aussems. Op zondag waren de kaarten anders geschud. De Twins kwamen snel op voorsprong en hielden dit vast tot het iend van de wedstrijd. Ze versloegen de Pirates met minimaal verschil: 4-3.

Hoofddorp Pioniers - DSS
Na zeven innings was het duel tussen DSS en Hoofddorp Pioniers donderdag gespeeld. De Pioniers stonden na drie innings al op 6-0, pakten de drie daaropvolgende innings steeds één run om vervolgens in de zevende inning nog drie punten te pakken. Namens de Pioniers werden de punten gemaakt door: Gario 4, Leonora 3, Draijer 2, Paap 1, Arends 1, Eeman 1.

De Pioniers hadden op zaterdag wederom weinig moeite met DSS. Al snel werd het 2-0, Kwam DSS terug tot 2-1 door Van Erk, maar ging het vanaf de vierde inning snel. Uiteindelijk werd het door drie punten in de achtste inning 11-1. Score Pioniers: Leonora 2, Arends 2, Nijhof 1, Gario 1, Marlin 1, Bakker 1, Smit 1, Draijer 1, Eeman 1.

Op zondag was het, net als bij de Pirates, een andere wedstrijd. De Pioniers stonden na 3 innings met 2-0 voor, maar keken na de vijfde inning tegen een 6-2 achterstand aan. De Haarlemmers maakten in de achtste inning ook nog een zevende punt. De Pioniers pakten nog wel twee keer twee punten in de laatste twee innings, maar kwamen aan het einde één run tekort.

Neptunus - HCAW
Op donderdag ging de wedstrijd lange tijd gelijk op. De voorsprong kwam voor HCAW pas in de 5e inning, toen Engelhardt en Weijgertse HCAW op 2-0 zette. Neptunes kwam pas in de 7e inning op gelijke hoogte om vervolgens in de achtste inning de klus te klaren. Scores van Neptunes waren voor Muller (2x), Diaz en Fernandes.

De ploeg uit Bussum kwam zaterdagmiddag dankzij Rooi op voorsprong in de eerste inning. In de tweede inning pakte beide teams één punt waarna in de derde inning Neptunus op gelijke hoogte kwam. Pas in de achtste inning maakte Neptunus het verschil en liepen ze uit naar een 5-2 overwinning.

Zondag was de overwinning voor de ploeg uit Bussum. Een 3-0 achterstand werd in de vierde inning omgebogen tot een 5-3 voorsprong. Neptunus leek in de zesde inning de overwinning naar hun toe te trekken, mede dankzij runs van Verkerk, Fernandes en Daantji. Het slotakkoord was echter voor HCAW met vijf punten in de negende inning boekten ze een 11-6 overwinning.

In de tussenstand gaat de Amsterdam Pirates nog altijd aan de leiding met 40 punten gevolgd door Neptunus op 37 punten. HCAW volgt op plaats drie met 36 punten. De Pioniers staan vierde ( 29 punten) en DSS zesde (18 punten).