Ga naar Content

AZ wil het publiek weer gaan vermaken

ALKMAAR Het moet bij de thuiswedstrijden van AZ weer een feestje zijn. Dat is de unanieme boodschap directeur voetbalzaken Max Huiberts en trainer John van den Brom zondag uitdroegen. Vele honderden supporters bekeken de eerste training in Alkmaar ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

Volgens Huiberts zit er meer dan voldoende potentie in de huidige selectie om het de toeschouwers in de thuiswedstrijden naar het zin te maken. Van den Brom deelt die mening. "Mijn doelstelling is om beter voor de dag te komen en dat we de supporters meer gaan bieden dan afgelopen seizoen. De thuiswedstrijden in de play-offs waren van een heel hoog niveau. Ik vind het een mooie doelstelling om dat niveau te gaan brengen."

Op keeper Marco Bizot na waren er geen nieuwe spelers te zien op het trainingsveld. Wel is er een aantal spelers uit de eigen jeugdopleiding doorgeschoven waarin de Alkmaarders veel vertrouwen hebben. Zo maakten Boadu, Opdam en Wijnal de stap naar de A-selectie. De internationals Tankovic, Jahanbakhsh en Svensson mogen zich later melden. Voormalig eerste keeper Rochet mag vertrekken. Hij is op stage in Turkije.

Maandag traint AZ weer gewoon op Kalverhoek in Wijdewormer. Zaterdag is de eerste oefenwedstrijd in Dirkshorn. De tegenstander is een regionale selectie.

Foto: NH / Edward Dekker