Ga naar Content
Sport

Oranje wint Hockey World League dankzij uitblinkende Verga

25 juni 2017, 20.20 uur · Aangepast 25 juni 2017, 20.57 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Willem Vernes

De Nederlandse Hockeymannen hebben de finale van de halvefinaleronde van de Hockey World League glansrijk gewonnen. De ploeg van coach Max Caldas had de zege te danken aan een uitblinkende Valentin Verga.

Verga zette Oranje al snel op voorsprong na een combinatie met Mirco Pruyser. Verga maakt er vlak voor het eind van het eerste kwart ook 2-0 van. De speler van HC Amsterdam stoomde op vanuit het middenveld, gaf de bal mee aan Croon en gleed de voorzet daarna zelf binnen.  



In het tweede kwart zette Thijs van Dam Nederland op 3-0. Na de pauze maakte Oranje snel duidelijk dat er voor Argentinië weinig eer te behalen was. Robbert Kemperman maakte 4-0 waarna Pruyser van HC Amsterdam tekende voor zijn zevende treffer van het toernooi en de vijfde van Oranje. In het laatste kwart maakte Thierry Brinkman (HC Bloemendaal) de 6-0, waarna Oranje toch nog een tegendoelpunt moest slikken van Matias Casella.

Brinkman ontving na de wedstrijd de prijs voor de 'beste jonge speler' van het toernooi.

De Nederlandse hockeymannen plaatste zich gisteren al voor de finale van de World League aan het eind van dit jaar in India. Ook heeft Nederland zich gekwalificeerd voor het WK van volgend jaar eveneens in India.