Ga naar Content

Sinkeldam verslaat Groenewegen en wint NK Wielrennen

Ramon Sinkeldam (op de foto links) uit Assendelft heeft het NK Wielrennen gewonnen. In de sprint versloeg hij Wouter Wippert en titelverdediger Dylan Groenewegen (midden).

"Dit is bijzonder. Het gaat pas doordringen als ik elke dag in dat shirt ga trainen. Toen ik over de finish kwam twijfelde ik heel erg. Wippert juichde heel erg, maar de camera van de NOS bleef mij maar volgen", aldus een glunderende Sinkeldam.

Een grote groep met onder meer Jetse Bol en Peter Koning was tot twintig kilometer van de finish in de aanval. Verscheidene aanvallende pogingen van onder meer Jos van Emden, Pim Ligthart  en Pieter Weening werden door de ploeg van Groenewegen dichtgereden. In de laatste kilometer was er een uitval van Lars Boom, maar hij werd een paar honderd meter voor de streep gegrepen door Sinkeldam, die Wippert op de streep nipt voorbleef.



In de Tour de France zal Sinkeldam te herkennen zijn aan de rood-wit-blauwe trui. Voorafgaand liet Sinkeldam al weten dat hij één van de favorieten was als de wedstrijd zou eindigen in een massasprint. 

Lees ook: "Als het een massasprint wordt, ben ik één van de favorieten"

Het NK wielrennen was voor wielrennen Jens Mouris zijn laatste wedstrijd. De inwoner van Haarlem stapte voortijdig uit koers na kilometers lang op kop te hebben gereden. 

Lees ook: Loopbaan renner Mouris ten einde

Foto: NH / Thomas Brood