Ga naar Content

Groenewegen: "Als het een massasprint wordt, ben ik één van de favorieten"

S'HEERENBERG Voor de start van het NK Wielrennen in Montferland sprak NH Sport de Noord-Hollandse kanshebbers op de nationale titel. "Tuurlijk als het een massasprint wordt dan ben ik één van de favorieten" aldus de Amsterdammer en titelverdediger Dylan Groenewegen.

Video #166690

Ook Ramon Sinkeldam uit Assendelft is één van de snellere mannen van het peloton rondom. "Hopelijk wordt het een sprint van een beperkte groep. Ik ben denk ik wel één van de kanshebbers vandaag. De ploeg zal niet volledig in dienst van mij gaan rijden, maar als het een sprint gaat worden dan wel natuurlijk", aldus Sinkeldam.

Video #166691

Ook Pim Ligthart is één van de outsiders vandaag op het NK in de omgeving van Montferland. "Ik verwacht een zware wedstrijd. Ik hoop er in de finale bij te zijn. Er zijn weinig jongens die met Groenewegen naar de streep willen rijden de rest zal dus aanvallend koersen. Ik verwacht dat ik goed ga zijn en dan kan er van alles gebeuren", laat Ligthart weten voor de start.

Video #166692

Voor Jens Mouris zal het zijn allerlaatste wedstrijd zijn. De renner van Roompot zou eigenlijk stoppen na Parijs-Roubaix, maar vanwege blessures stelde hij dat uit. "In het begin was het wel raar, maar nu ben ik eraan gewend", aldus Mouris. 

Video #166693