Ga naar Content

100-jarig bestaan Enkhuizer Tennisclub wordt feestje dankzij clinic van Verkerk en Haarhuis

ENKHUIZEN De Enkhuizer Tennisclub bestaat 100 jaar en dat moet gevierd worden. Daarom kwamen voormalig tennistoppers Paul Haarhuis en Martin Verkerk gisteren naar het tennispark om een clinic te geven en demonstratiewedstrijden te spelen.

Zowel jong als oud deed mee aan de clinic en kreeg tips en kon oefeningen doen. Maar bij de jeugd wist lang niet iedereen met wie ze te maken hadden. "Ik weet niet wie ze zijn", zei een meisje tegen NH Nieuws.

Met een beetje hulp wist een jongetje het antwoord wel. "Martin Verkerk, maar ik weet niet wat hij gedaan heeft." Eem andere jonge tennisser vulde zijn verhaal aan. "Hij heeft de halve finale van Roland Garros gehaald."

Bijna goed, Martin Verkerk haalde in 2003 de finale van Roland Garros en was dat jaar de nummer 14 van de wereld. Ook Paul Haarhuis is geen onbekende. In het dubbelspel won hij onder andere zes grand slams.

De demonstratiewedstrijden waarbij lokale spelers aan de zijde van Haarhuis en Verkerk mochten spelen, leverden mooie rallies op die op flink wat applaus konden rekenen. Het was een mooie ervaring voor de amateurs. "Echt schitterend om zoiets mee te maken. Nog nooit tegen dit soort mannen gespeeld, echt heel gaaf", aldus Yuri Moegio, die ook training geeft bij de vereniging.

Geintjes
Joris Kleinloog, ook tennistrainer, was ook wel gespannen. "Het gaat eigenlijk nergens om. Maar er is zoveel publiek, en dan is het toch weer wennen en geconcentreerd blijven. Paul en Martin maken telkens geintjes, maar wij moeten geconcentreerd zijn om ons beste tennis te laten zien."

Ook Haarhuis en Verkerk keken terug op een mooie middag. "Hartstikke leuk, de mensen waren erg enthousiast. En de demonstratie ging ook prima. Het was een goede dag voor ons", aldus Verkerk. Haarhuis zag wel wat jeugdig talent voorbij komen. "Ik zag inderdaad wel spelers waarvan ik dacht: die slaan een aardige bal."

Foto: Maarten Edelenbosch / NH Nieuws