Hockeyvrouwen winnen met ruime cijfers van Zuid-Korea

24 juni 2017, 20.04 uur · Aangepast 24 juni 2017, 21.32 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

De Oranjevrouwen hebben de tweede wedstrijd in de halve finaleronde van de Hockey World League met gemak gewonnen. In Brussel werd Zuid-Korea met 9-0 verslagen. Onder meer dankzij twee doelpunten van Kitty van Male (foto) was het verschil tussen de nummer één en de nummer negen van de wereld duidelijk zichtbaar.

Al na drie minuten kwam Oranje op 1-0 dankzij de in Amstelveen geboren Van Male. In het tweede kwart vielen de doelpunten snel. Caia van Maasakker benutte een strafcorner en Van Male maakte haar tweede treffer. Laurien Leurink zette Nederland op 4-0 en Xan de Waard twee minuten later op 5-0.

In de tweede helft kwam Oranje in de 42e minuut op 6-0 dankzij Frederique Matla. De 7-0 werd in de 50e minuut gemaakt door Margot van Geffen. Van Maasakker benutte in de 55e minuut wedererom een strafcorner en verruimde de voorsprong tot 8-0. HC Amsterdam-speelster Charlotte Vega tekende in de 58e minuut voor de 9-0.

Zondagavond neemt Nederland het op tegen China. De Chinezen speelden gelijk tegen Italië (2-2) en Schotland (1-1).