Hockeymannen bereiken finale Hockey World League

24 juni 2017, 19.26 uur · Aangepast 24 juni 2017, 20.45 uur
Door: · Foto:

De hockeymannen hebben zich geplaatst voor de finale van de Hockey World League. In Londen werd Engeland met 2-0 verslagen. Mirco Pruijser zette Nederland aan het eind van het derde kwart op een bevrijdende 1-0 voorsprong nadat het duel lange tijd gelijk opging.

De voor HC Amsterdam spelende Pruijser was in de eerste helft ook al dicht bij de openingstreffer, maar hij stuitte op een Britse verdediger. Na de 1-0 in de 44e minuut kwam Nederland in de 48e minuut op dankzij Bjorn Kellerman. Engeland speelde de laatste zes minuten zonder doelman, maar het leverde Oranje geen extra doelpunt op.

Zondagmiddag neemt Nederland het in de finale op tegen het sterke Argentinië. Zij wonnen zaterdagmiddag met 2-1 van Maleisië. "We zijn hier gekomen om de finale te spelen. We verdienen de finaleplaats ook en heb zin om het op te nemen tegen Argentinië", sprak Pruijser na afloop.