Ga naar Content
Sport

Hordenloopster Sharona Bakker twijfelt aan WK atletiek

24 juni 2017, 15.03 uur · Aangepast 24 juni 2017, 19.20 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Bildbyran

De EK atletiek voor landenteams zijn voor Sharona Bakker op een teleurstelling uitgelopen. De hordenloopster kon haar race over 100 meter niet voltooien. Na afloop plaatste de 27-jarige Bakker openlijk twijfels bij haar deelname aan de WK, in augustus in Londen, en het vervolg van haar carriére. "Ik heb een wonderdokter nodig", schreef ze op Twitter.

Al langer loopt de in IJmuiden geboren atlete met achillespeesklachten. "Het is lastig uit te vogelen waar het vandaag komt. Ik heb me laten opereren aan mijn hielen, maar dat heeft niet mogen helpen. Ik heb natuurlijk wel de WK-limiet gelopen. Ik weet ook dat ik nog harder kan. Maar ik krijg steeds last, ik kan niet afzetten en dat is enorm frustrerend."


De twijfel over deelname aan het WK is groot en mogelijk moet ze zelfs stoppen met topsport. "De afgelopen jaren zijn mentaal heel zwaar geweest. Ik ben wel een vechter, dat zie je ook, ik kom steeds weer terug. Maar als hier geen oplossing voor wordt gevonden, weet ik niet hoelang ik het nog volhoud", sprak een geëmotioneerde Bakker.

Lees ook: Sharona Bakker loopt onder WK-limiet op 100m horden met een honderdste

In april liep Bakker onder de WK-limiet. De voormalig Nederlands Kampioene 100 meter horden deed dat in het Amerikaanse Azusa.