Ga naar Content

'Bewoners overvallen woonboerderij Hippolytushoef geslagen en vastgebonden'

HIPPOLYTUSHOEF Tijdens de overval van vannacht op een woonboerderij in Hippolytushoef zijn de bewoners van het pand geslagen en vastgebonden, zegt John Muia, de vader van een van de slachtoffers. "En mijn schoonzoon kreeg een kogel in zijn lichaam."

De overval was afgelopen nacht rond 04.00 uur. Drie mannen met bivakmutsen drongen de woning aan de Polderweg in Hippolytushoef binnen. Ze namen een kluis met daarin geld en sieraden mee.

Lees ook: Mannen met bivakmutsen overvallen woonboerderij: bewoner gewond

De bewoners van het huis waren wakker geworden door glasgerinkel. Toen een van hen, een 69-jarige man, ging kijken, zag hij de mannen met bivakmutsen staan. Volgens Muia werd zijn schoonzoon daarna neergeschoten en geslagen.

Overstuur
De overvallers zouden de bewoners van het huis vervolgens hebben vastgebonden. "Ze hebben zichzelf met gereedschap weten los te knippen. De aanvallers zijn opgestapt", vertelt hij. Volgens hem moesten zowel zijn schoonzoon als zijn dochter daarna naar het ziekenhuis. "Mijn dochter is helemaal overstuur."

Volgens de politie is de bewoner van het huis gewond geraakt aan zijn arm. Een woordvoerder kan niet bevestigen dat er is geschoten.

Foto: NH