Ga naar Content
Noord-Holland

Straf in Hoornse zedenzaak is 'lachertje'

23 juni 2017, 19.33 uur · Aangepast 23 juni 2017, 20.04 uur
Door: · Foto: NH

ALKMAAR De straf die de rechter in Alkmaar vanmiddag oplegde aan Mohammed M. voor poging tot verkrachting is 'een lachertje' vergeleken bij wat het slachtoffer heeft moeten meemaken, vindt de woordvoerder van het slachtoffer. "Zij heeft levenslang."

M. moet van de rechter achttien maanden de cel in omdat hij in oktober vorig jaar probeerde een 28-jarige vrouw te verkrachten. Robert Vinkenborg, woordvoerder van het slachtoffer, is teleurgesteld. "Ze had gehoopt op een hogere straf. Wel is ze blij met de erkenning van wat er is gebeurd." Onduidelijk is nog of het in de zaak tot een hoger beroep komt. De verdachte en zijn advocaat waren niet aanwezig bij de rechtszaak voor een reactie.

Lees ook: Uitspraak in zaak aanrander Hoorn: 18 maanden

Het OM beraadt zich nog op een beroep. "En daarbij houden ze ook deels rekening met wat mijn cliënt wil", vertelt Laura Wagemaker, de advocaat van het slachtoffer. "En die twijfelt. De teleurstelling over de straf is groot, maar om het hele proces opnieuw te moeten doorstaan, dat is ook een afweging waard."

Mocht niemand in hoger beroep gaan, dan kan het zijn dat Mohammed M. na het uitzitten van zijn straf het land wordt uitgezet. Hij heeft een verblijfsvergunning, maar door de straf die hij heeft gekregen is het mogelijk om die in te trekken.