Ga naar Content
Noord-Holland

Zes branden binnen een maand: politie op zoek naar mogelijke pyromaan in Hoorn

23 juni 2017, 13.00 uur
Door: · Foto: Shutterstock

HOORN In een maand tijd hebben er maar liefst zes branden gewoed in de wijk Kersenboogerd in Hoorn. De politie roept getuigen op zich te melden, want 'dit is wel opvallend'. "We weten natuurlijk niet of ze door één persoon zijn aangestoken, maar we houden er wel rekening mee", aldus een woordvoerder.

De eerste brand was op zondag 4 juni, toen aan het eind van de avond een stapel oud papier in vlammen opging aan de Veranda. Een getuige heeft gezien dat er iemand bij de stapel stond, die er vervolgens vandoor ging in de richting van de Pergola. De persoon is niet meer aangetroffen.  

Brand twee en drie vonden een week later plaats, op zondag 11 juni. In twee uur tijd werd een woningschutting aan de Kievit in de as gelegd en ging een scooter in vlammen op aan de Pergola. 

Brandstichting
Op maandag 19 juni was het wederom raak aan de Pergola. Tussen 04.00 en 04.15 uur stond een tuinhuisje in brand. Volgens de politie zijn hier aanwijzingen gevonden dat het gaat om brandstichting. Een dag later was het wéér raak. Rond 00.30 uur stond een container in brand bij Cypres. Ook hier lijkt het erop dat het vuur is aangestoken.

Afgelopen woensdag was de (tot nu toe) laatste brand. Een auto aan de Patio ging midden in de nacht in vlammen op. Wederom heeft de politie sporen van brandstichting gevonden. 

Getuigen
Er is een onderzoek gestart naar deze branden. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets verdachts hebben gezien of andere informatie hebben. Dat kan via 0900-8844 of via een contactformulier