Ga naar Content
Noord-Holland

Voorlopig geen lessen in door brand getroffen Amsterdamse school

22 juni 2017, 21.27 uur · Aangepast 22 juni 2017, 21.43 uur
Door: · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) De kans dat het Fons Vitae Lyceum dit schooljaar nog open kan, is volgens de directeur nihil. Gistermiddag brak er een forse brand uit met enorme schade als gevolg. Er wordt nu gekeken waar de leerlingen les kunnen krijgen.

Veel leraren, ouders en kinderen kwamen vanmorgen vroeg even kijken hoe de school er bij stond. De schrik en emotie zit er flink in. "Blij dat er geen kinderen meer waren. Het grootste gedeelte van de kinderen was niet meer aanwezig. Dus dat was een geluk bij een ongeluk", zegt een ouder.

Lees ook: Gewonde bij brand op dak middelbare school in Amsterdam

Het vuur greep snel om zich heen gistermiddag. De brand ontstond door werkzaamheden aan het dak. Al het personeel en kinderen konden op tijd geëvacueerd worden. "Ik sta hier nu 'vrolijk' voor de camera maar het huilen staat me nader dan het lachen. De bovenste verdieping is echt afgebrand', zegt directeur David Asser.

Blank
De enorme waterschade in de school is nu het grootste probleem. "Dus als je naar alle lokalen kijkt onder de brandhaard zitten tot en met mijn kamer op de begane grond aan toe staat het blank", treurt Asser. Nu wordt er door experts gekeken wat er nog te redden is: 'Daar komt dan een schatting uit maar dat gaat echt nog dagen duren.'

De leerlingen zijn nu de rest van de week vrij. Voor hen wordt nu druk gekeken waar ze terecht zouden kunnen om hun lessen te volgen. Maar of ze het schooljaar in hun eigen school gaan afmaken, is onwaarschijnlijk.