Ga naar Content
Noord-Holland

Bliksem slaat in op Schiphol: vluchten vertraagd en geannuleerd

22 juni 2017, 19.41 uur · Aangepast 22 juni 2017, 19.53 uur
Door: · Foto: Mark Goedhart

SCHIPHOL De barre weersomstandigheden spelen ook de verkeersstromen op Schiphol parten. Nadat eerder vanmiddag de bliksem insloeg op het vliegveld, liet Schiphol weten dat reizigers rekening moeten houden met vertraagde en geannuleerde vluchten.

Waar de bliksem exact is ingeslagen, is niet bekend. Wel moesten passagiers van een KLM-vlucht naar Manchester het toestel vlak voor vertrek verlaten. KLM kan niet bevestigen of dit het gevolg was van de bliksem of dat er een technisch mankement aan ten grondslag ligt. 

Schiphol bevestigt tegenover NH Nieuws dat er vanmiddag enige tijd een afhandelingsverbod gold. Dat houdt in dat niemand op het platform (bij de gates) mag komen, waardoor vliegtuigen niet konden landen of opstijgen. Het verbod is inmiddels ingetrokken.  

Ook voor de komende uren kan het vliegverkeer last ondervinden van het weer. "Door een onweersbui kunnen vluchten vertraagd of geannuleerd worden", meldt Schiphol op haar Twitter-kanaal. "Als je vanavond moet vliegen, check dan je vluchtinformatie bij de maatschappij." 

Verkeerstoren
Op beelden die vanmiddag vanuit de verkeerstoren werd gemaakt, is te zien hoe de bliksem op enkele kilometers afstand van de toren inslaat. Vermoedelijk is dat niet op Schiphol. Op de foto hierboven is wel een blikseminslag op Schiphol te zien.