Ga naar Content
Noord-Holland

Gasfles van foodtruck ontploft op Sail Den Helder: twee gewonden

22 juni 2017, 16.46 uur · Aangepast 22 juni 2017, 18.02 uur
Door: · Foto: Shutterstock

DEN HELDER Bij een ongeluk met een gasfles op Sail Den Helder zijn vanochtend twee personen gewond geraakt. De slachtoffers zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Dat laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord weten. De gasfles werd gebruikt door de eigenaren van een foodtruck, waar bezoekers van het evenement op het Willemsoordterrein versnaperingen kunnen krijgen.

"Tijdens het aansluiten van de foodtruck is er iets misgegaan", vertelt de woordvoerder. "Toen volgde er een gasontploffing." Opgeroepen ambulances hebben de twee slachtoffers naar het Gemini-ziekenhuis gebracht. 

Hand en gezicht
Een van de slachtoffers is gewond geraakt aan een hand, de ander aan het gezicht. "Maar hoe ernstig de verwondingen zijn, weet ik niet", aldus de woordvoerder. Of beide slachtoffers bij de foodtruck horen, of dat het om omstanders gaat, is evenmin bekend.  

Omdat er geen sprake was van een gaslek en er na de explosie geen brand uitbrak, is de brandweer niet ter plaatse geweest, vertelt de woordvoerder. 

Tientallen foodtrucks
Vorig jaar deed foodtruckfestival Rrrollend Den Helder voor de eerste keer aan. Dit jaar valt het evenement Sail Den Helder. Vanaf vandaag tot en met zondag staan er op het Willemsoordterrein tientallen foodtrucks.