Ga naar Content
Sport

KNVB wil nog meer beloftenteams in de derde divisie en hoofdklasse

22 juni 2017, 16.26 uur · Aangepast 22 juni 2017, 16.46 uur
Door: · Foto: ANP

AMSTERDAM De KNVB wil in het seizoen 2018-2019 nog eens twee beloftenteams van betaald voetbal organisaties toelaten tot de derde divisie. Maar liefst zes extra beloftenteams krijgen een plekje in de hoofdklasse.

De KNVB kreeg enorm veel aanmeldingen van betaald voetbal organisaties voor de amateurdivisies. Volgens Voetbal International wil de bond achttien clubs komend seizoen een onderlinge competitie laten afwerken. Twee van die clubs stromen vervolgens door naar de derde divisie, nog eens zes gaan naar de hoofdklasse. Normaal gesproken moeten clubs onder aan de voetbalpiramide beginnen, maar dat willen de profclubs niet. Het voorstel wordt woensdag 28 juni in Zeist gepresenteerd. Uiteindelijk moet er een beloftencompetitie komen, waaruit de twee beste teams de plaats innemen van de slechtste beloftenteams in de derde divisie.

Amateurclubs
Veel amateurclubs verzetten zich tegen de beloftenteams in hun competitie. Ze vinden het competitievervalsing, omdat vaak spelers uit het eerste worden opgesteld. De amateurclubs moeten zich ondertussen wel aan alle regels houden en krijgen in de nieuwe constructie minder kans om zelf te promoveren. Om die clubs tegemoet te komen, wil de KNVB op termijn maximaal vier beloftenteams laten spelen in de derde divisie en in de hoofdklasse. Komend seizoen lukt dat niet: dan spelen vijf jong-elftallen in de derde divisie zaterdag. 

Lees ook: Jong FC Volendam met vier andere beloftenteams in de derde divisie