Ga naar Content

Geen drinkwater voor Muidenaren vanwege mogelijk gevaarlijke bacterie

MUIDEN Na dagen van behelpen kunnen de inwoners van verschillende straten in Muiden weer met een gerust hart water uit de kraan drinken. Sinds zondag kon dat niet.

Eerder deze week kregen zo'n dertig huishoudens in de P.C. Hooftlaan, de Brederodelaan en de Vondelstraat een brief waarin stond dat het water dat uit de kraan kwam, niet voldeed "aan de hoge eisen die Waternet stelt". 

Ze kregen het advies om het water voor consumptie drie minuten te koken. Ook kregen de bewoners allemaal een kan met drinkwater en werden er op verschillende straathoeken tanks geplaatst waar drinkwater uit getapt kon worden. 

Bacterie
De bacterie die in het water zat, kwam aan het licht toen bij werkzaamheden in de nieuwe wijk De Krijgsman monsters werden genomen om de kwaliteit van het kraanwater te testen. Dit is een standaardprocedure als bij werkzaamheden het waterleidingnetwerk open is geweest. 

Vanmiddag kwam voor de bewoners dan eindelijk het verlossende bericht: het kraanwater is weer veilig en hoeft niet meer gekookt te worden.