Ga naar Content
Noord-Holland

Castricummers boos over dreigende kap van monumentale populieren

22 juni 2017, 13.43 uur · Aangepast 22 juni 2017, 18.11 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Marjorie Noë

CASTRICUM Bij de bewoners van de Juliana van Stolbergstraat en omliggende straten in Castricum is boosheid ontstaan over het plan om bomen te kappen. De monumentale populieren die daar nu nog staan, moeten wellicht worden neergehaald in verband met nieuwbouwplannen.

Volgens de bewoners, die bang zijn dat de plannen daadwerkelijk doorgaan, is het kappen volstrekt onnodig. Daarom hebben zij de bomen beplakt met plakkaten. Daarop zijn verschillende spreuken te lezen.

Help!
Zo staat er op het ene stencil: 'Help - laat me staan, want ik kan makkelijk 150 jaar oud worden!' Op het volgende vel is deze boodschap getypt: 'Help - laat me staan, want in en op mij leven heel veel dieren'. Op weer een andere variant is gedrukt: 'Help - laat me staan, want ik zorg voor een prettige leefomgeving'.

Lees ook: Bomen gekapt in Castricum: "Dit had niet gehoeven"

In de online petitie waarnaar wordt verwezen, stellen de bezorgde Castricummers dat het gaat om twaalf gezonde populieren. "Beeldbepalende bomen en dragers van de groene uitstraling van de buurt", vinden zij. De petitie is inmiddels bijna honderd keer ondertekend.

Wethouder
Volgens wethouder Marcel Steeman is er inderdaad sprake van nieuwbouw, waarbij waarschijnlijk een aantal bomen niet behouden kunnen blijven. Toch moet het besluit daarover nog genomen worden.