Ga naar Content
Noord-Holland

Lief gebaar: jongens kopen nieuwe boodschappentas voor ongelukkige Alkmaarse

22 juni 2017, 10.24 uur · Aangepast 11 juli 2017, 18.01 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

ALKMAAR Er wordt nog wel eens negatief gesproken over 'de jeugd van tegenwoordig', maar twee Alkmaarse jongens bewijzen dat het ook anders kan. Toen de boodschappentas van Tatjana Schaap scheurde, snelden zij naar haar toe en kochten een nieuwe. "Het was misschien een klein gebaar, maar ik vond het bijzonder."

De Alkmaarse ging, na een dag werken, boodschappen doen bij de plaatselijke supermarkt. "Onderweg naar huis scheurde mijn shopper en rolden de boodschappen over straat", zo schrijft ze op Facebook. "Het huilen stond me nader dan het lachen." 

Terwijl haar boodschappen op de grond liggen, rijden meerdere auto's voorbij. Op het moment dat Tatjana wil beginnen 'met een potje schelden', komen twee jongens in een blauwe auto aangesneld. "Geen stress mevrouw! Zullen wij een tasje voor je kopen?" 

Bedanken
Binnen een minuut komen de jongens terug met een grote shopper. Als Tatjana ze geld wil geven, wordt dat geweigerd. "Zo kon ik toch nog met mijn boodschappen naar huis fietsen. Het was misschien een klein gebaar, maar ik vond het bijzonder dat ze zomaar hielpen. Ik wil de jongens daarom via deze weg nogmaals heel erg bedanken."