Ga naar Content

Sail Den Helder officieel van start: "De regio werkt goed samen"

OUDESCHILD Vanmiddag opende voorzitter Jan van der Burg van Sail Den Helder 2017 officieel het grootste nautische feest van dit jaar. Oudeschild, Kolhorn en Den Oever vieren vandaag alvast Pre-Sail. Morgen komen de meeste tallships in Den Helder aan en barst het feest daar echt los.

Na een woordje door burgemeester Michiel Uitdehaag van Texel en Commisaris van de Koning Johan Remkes opende Van der Burg Sail door op een scheepstoeter te blazen. Het evenement is veel meer dan alleen mooie schepen bekijken. Het gaat ook om de handel. Het evenement moet ondernemers laten zien wat er allemaal kan in het gebied.

Samenwerking
De afgelopen periode is er een werkprogramma opgesteld waarbij gemeentes en provincie in totaal 30 miljoen euro in de pot hebben gedaan om nieuwe kansen te creëren voor wonen en werken in het gebied. "De regio is in de samenwerking goed bezig. De vier gemeentes doen goed mee met Sail. Daar ben ik heel blij mee", zegt gedeputeerde Jaap Bond.

"Sail laat zien dat Noord-Holland nog steeds belangrijk is als het gaat om water. We zijn niet alleen de grootste watersportprovincie, want als het gaat om onze havens is onze provincie ook nog steeds belangrijk."

Foto: NH/Matthijs Gemmink